EXCLUSIV  TVA SPLIT. Crimă economică: Va FALIMENTA zeci de mii de firme românești

Achizitii publice, bani
Achizitii publice, bani

O măsură a Guvernului Tudose va produce un dezastru în economia românească.

Deputatul Remus Borza a spus, la interviurile DC News Live, că SPLIT TVA va falimenta zeci de mii de firme românești.

"97% dintre firmele românești care declară TVA-ul îl și plătesc. TVA SPLIT se adresează celor care îl declară. Cei care nu îl declară, oricum nu au nevoie. (...) Acest mecanism înseamnă doar o super birocratizare. (...) Privează companiile de stat de acel capital de lucru pentru că firmele se folosesc de banii statului cam vreo 55 de zile. (...) Această măsură va lovi în capitalul românesc, în firmele românești, în IMM-uri", a zis Remus Borza la DC News.

Răspunsul integral îl găsiți mai jos:

Amintim că un sondaj realizat de CNIPMMR (Consiliului Național pentru Întreprinderile Private Mici și Mijlocii) dat luni publicității arată că 97,5% dintre respondenți nu susțin plata defalcată a TVA și tot o pondere de 97,5% consideră că această modificare va avea efecte negative asupra activității firmei lor.

La sondajul efectuat pe site-ul Consiliului pentru IMM-uri în perioada 8 — 28 august au răspuns un număr de 818 firme, din care 54,1% sunt microîntreprinderi, 19,7% întreprinderi mici, 18,4% întreprinderi mijlocii, 5,9% întreprinderi mari și 1,9% alte forme juridice.

La întrebarea "Ce efecte pozitive asupra activității dvs. considerați să vor fi generate de plata defalcată a TVA?", 98,5% dintre respondenți au arătat faptul că nu există niciun efect pozitiv.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel