TVA la legume, fructe şi produse bio va scădea

legume fructe
legume fructe

Guvernul are în vedere, ca un pas următor după reducerea TVA la grâu, pâine şi produse de panificaţie, scăderea TVA la legume-fructe şi produsele bio.

'Am dat o mare bătălie anul trecut să reuşim să reducem (n.r. TVA) la grâu şi la pâine, la panificaţie. Şi, din punctul meu de vedere, s-a dovedit un succes. În septembrie facem un an, aşa am discutat cu cei de la Comisia Europeană, FMI, să vedem rezultatele la un an. Iarăşi, eu zic că putem să trecem la pasul următor. Poate că, sigur, se aşteaptă, în primul şi-n primul rând, la carne, însă partea de TVA la carne are un impact mai mare şi încercăm să o pregătim, poate, pentru 2015. Eu aş vrea, în primul şi-n primul rând, să ne uităm la legume - fructe, pentru că acolo avem o evaziune îngrozitoare şi o competiţie neloială, de-aia ne trezim în toate oraşele mari cu legume şi fructe aduse din străinătate, în loc să le cumpărăm pe ale noastre, aici', a afirmat premierul Victor Ponta, întrebat dacă Guvernul are în intenţie reducerea TVA la carne şi produse din carne, scrie Agerpres.

Ponta a adăugat că, pe mai departe, se are în vedere reducerea TVA la produsele bio.

'După aceea, pentru că am un impact foarte mic, dar simbolistica e foarte mare, pentru produsele tradiţionale, pentru produsele bio. Mari încasări la buget sau pierderi nu avem, dar, în schimb, faptul că promovăm o nişă de producţie, care înseamnă un brand al României, e important. Şi dacă putem, în 2015, ne ducem spre zona de carne, unde, iarăşi, avem evaziune foarte mare şi competiţie neloială', a mai spus premierul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel