Ministrul de Finanţe vrea TVA de 9% la apă potabilă

robinet
robinet

Ministrul de Finanţe, Eugen Teodorovici, a declarat, luni, că la nivelul ministerului se discută un proiect potrivit căruia TVA va fi redusă la 9% pentru minim cinci metri cubi de apă folosită de consumatorii casnici.

Discuţia despre reducerea TVA de la 24% la 9% la apa potabilă a fost ridicată în timpul şedinţei PSD de luni, de către senatorul Nicolae Moga, scrie romaniatv.net.

Ministrul de Finanţe, Eugen Teodorovici, a precizat că reducerea TVA la 9% se va aplica pentru minim cinci metri cubi de apă rece şi că se va face o analiză la nivelul ministerului pentru a se studia impactul. El a precizat că măsura ar urma să intre în vigoare cel mai devreme din această toamnă.

Premierul Victor Ponta a declarat că susţine reducerea TVA pentru apa casnică, însă a cerut un studiu de impact Ministerului de Finanţe şi Ministerului Muncii. "A fost o propunere din partea unor colegi ai noştri (reducerea TVA la apa potabilă - n.r.). Dar am cerut pentru luni să avem o analiză - ce înseamnă, cât costă, cui se adresează -, pentru că e o măsură mai puţin fiscală cât una socială. Şi dna Rovana Plumb, care a avut această propunere mai demult, împreună cu dl Teodorovici, cu ceilalţi colegi ai noştri parlamentari, luni ne prezintă o analiză", a declarat, luni, Victor Ponta.

Întrebat dacă este de acord cu o astfel de propunere, el a răspuns: "Evident. De altfel, e o reglementare practicată la nivel european. Şi, dacă am ajuns cu alimentele la reglementarea europeană - că doar Danemarca şi Ungaria n-au TVA la produse alimentare - ca şi la celelalte produse la fel şi cu altele cum e apa, da, putem să mergem pe reglementări europene. Important este să ajustăm impactul (bugetar - n.r.)".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel