Ţuţuianu se mută în ultima bancă, la Senat: Vom fi din ce în ce mai mulţi

Adrian Tutuianu
Adrian Tutuianu

Senatorul Adrian Ţuţuianu, exclus din PSD în urmă cu trei săptămâni, a declarat, în plen, că urmare a pierderii sprijinului politic va ocupa un loc în spatele sălii de şedinţă alături de senatorul neafiliat Emanuel Botnariu, exprimându-şi speranţa că numărul celor care li se vor alătura va creşte. 

"Miercuri, în absenţa mea, am pierdut sprijinul politic pentru funcţia de vicepreşedinte al Senatului. Este un moment care mă obligă, în primul rând, să vă mulţumesc tuturor pentru colaborare şi în al doilea rând să vă spun că a fost o onoare pentru mine să fac parte din conducerea acestei Camere, o Cameră care şi-a îndeplinit de foarte multe ori rolul de a fi, cum spunea Alexandru Ioan Cuza, cu rol ponderator în sistemul politic şi administrativ românesc.

"Voi acţiona în continuare ca senator independent"

Datorită acestei situaţii, sigur că voi acţiona în continuare ca senator independent neafiliat până când voi epuiza toate căile de atac statutare din interiorul PSD şi sigur voi parcurge şi toate etapele prevăzute de lege, pentru că am de gând să merg în Justiţie cu acest subiect. Până atunci, vreau să vă spun că voi fi în spate, acolo, în ultimul rând, cu domnul Botnariu şi probabil că timpul va arăta că vom fi din ce în ce mai mulţi. Mulţumesc şi să sperăm că vom găsi în continuare căile necesare pentru ca Senatul să rămână Camera cu rol ponderator în sistemul politic românesc", a spus Ţuţuianu. 

Plenul a luat act, pe 14 noiembrie, de decizia social-democratului Emanuel-Gabriel Botnariu de a trece în rândul senatorilor independenţi neafiliaţi. Adrian Ţuţuianu a fost revocat miercurea trecută, în plen, din funcţia de vicepreşedinte al Senatului, cu 53 de voturi "pentru", nouă "împotrivă" şi 14 abţineri, în locul său fiind numit social-democratul Şerban Valeca. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel