Tusk, scrisoare către Tudose. UE vorbește de Statul de drept și combaterea corupției

Președintele Consiliului European, Donald Tusk, a subliniat într-o scrisoare de felicitare adresată lui Mihai Tudose cu ocazia numirii acestuia în funcția de prim-ministru al României, că statul de drept și progresele în combaterea corupției sunt "esențiale" pentru ca românii să poată beneficia "pe deplin" de toate oportunitățile oferite de calitatea de membru al Uniunii.

În scrisoarea postată pe site-ul Consiliului European, Donald Tusk arată că România, ca membră a Uniunii Europene și viitoare deținătoare a Președinției Consiliului UE, "joacă un rol deosebit de activ în sprijinirea unei Uniuni mai puternice și unite, precum și a unei vecinătăți a UE stabile și democratice".

"Am încredere că guvernul dumneavoastră va oferi României stabilitatea care să ducă la dezvoltarea în continuare a țării dumneavoastră, precum și a Uniunii Europene, și că va continua să contribuie constructiv la soluționarea provocărilor comune. Statul de drept și progresele în combaterea corupției, în conformitate cu înaltele așteptări ale societății românești și cu valorile UE, sunt esențiale pentru a se asigura că toți cetățenii români pot beneficia pe deplin de toate oportunitățile oferite de calitatea de membru al Uniunii", i-a scris președintele Consiliului European noului premier român.

În finalul scrisorii, Donald Tusk îl asigură pe Mihai Tudose că așteaptă cu interes să lucreze îndeaproape și dorește succes șefului executivului de la București și noului cabinet.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel