Tusk, preşedinte PPE. Iohannis: Falia Est-Vest dispare tot mai mult

Klaus Iohannis, prezent la Summit-ul PPE, la Zagreb a salutat alegerea primului est-european în funcția cea mai înaltă din Partidul Popular European.

Preşedintele Klaus Iohannis a salutat, miercuri seară, alegerea fostului premier polonez Donald Tusk în funcţia de preşedinte al Partidului Popular European (PPE), apreciind că acest lucru arată că falia între Est şi Vest dispare tot mai mult.

Este o premieră şi este o premieră foarte frumoasă. Îl cunosc foarte bine pe domnul Donald Tusk şi sunt foarte bucuros că a fost ales cu o majoritate covârşitoare de voturi. Faptul că avem la PPE prima dată un preşedinte din partea estică a Europei arată, evident, şi în PPE o deschidere semnificativă către, să zicem, membrii noi în Uniunea Europeană. Lucru care ne bucură şi este un semn vizibil, un semn evident că falia Est-Vest dispare tot mai mult şi asta este, de fapt, ce ne dorim şi noi pentru România şi pentru români, să ajungem şi la un nivel de trai, şi la o societate de maturitatea societăţilor din vechile state membre ale Uniunii Europene, a declarat şeful statului român la sosirea la Summitul PPE care a încheiat prima zi a congresului statutar al familiei politice paneuropene.

Donald Tusk a fost ales miercuri în funcţia de preşedinte al Partidului Popular European (PPE) de delegaţii reuniţi la Zagreb în congresul formaţiunii paneuropene.

Tusk, singurul candidat înscris pentru preşedinţia PPE, a fost validat cu 491 de voturi pentru şi 37 de voturi împotrivă.

El îi succede lui Joseph Daul şi devine primul est-european la preşedinţia Partidului Popular European de la fondarea acesteia, în anul 1976. Până acum funcţia a fost deţinută de doi belgieni (Leo Tindemans şi Wilfried Martens), un olandez (Piet Bukman), un francez (Joseph Daul) şi un luxemburghez (Jacques Santer).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel