Turnul Eiffel, închis vineri din cauza hoților

Foto: jurnalul.ro
Foto: jurnalul.ro

Turnul Eiffel era închis, vineri dimineața,   după ce angajații edificiului  au decis a protesteze față de creșterea fără precedent a numărului hoților de buzunare, dar și a agresivității acestora, scrie Agentia France Presse (AFP).

Potrivit  unui comunicat, citat de AFP, majoritatea salariatilor a decis sa inceteze munca din cauza recrudescentei actiunilor hotilor de buzunare in Turnul Eiffel si in urma mai multor agresiuni si amenintari la care au fost supusi salariatii Turnului.

Conform unei salariate, hotii de buzunare „urca in Turn in gasti de 4 sau 5 persoane. Uneori sunt si 30 de persoane". Salariata a mai spus ca uneori se ajunge chiar la lupte intre diferitele bande de hoti.

Citește și: Turnul Eiffel, secret ascuns. Milioane de turişti îl vizitează, dar nu ştiu asta - FOTO

Un alt salariat a povestit pentru AFP ca a fost amenintat de un hot pe care l-a dat afara din Turn. „Mi-a spus: "de ce nu ne lasi sa lucram? Te-am vazut deja cand pleci. Daca va continua, o sa ai probleme".

Ca si alti colegi, salariatul respectiv a depus plangere la comisariat pentru a stopa acest fenomen, caruia ii cad victime turistii straini, in special cei asiatici.

Turnul Eiffel a fost vizitat de peste 7 milioane de oameni in 2014.

Si muzeul Luvru a fost afectat de o greva a salariatilor, in 2013. Atunci salariatii muzeului se declarau exasperati de omniprezenta hotilor de buzunare in sala de primire.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel