Turneul Național 100X Enescu

În perioada 23 și 28 octombrie 2018, Universitatea Națională de Muzică București și Muzeul Național al Literaturii Române sunt gazdele unui eveniment inedit. După o lansare spectaculoasă, la Tescani, la finalul lunii august, și după un periplu în alte patru orașe ale țării, Turneul național 100 x Enescu, susținut de Bucharest Festival Orchestra și dirijorul Cristian Lupeș, ajunge luna aceasta la București.

Pe 23 și 28 octombrie 2018, publicul este invitat la concertele ce vor fi susținute la Universitatea Națională de Muzică și la Muzeul Național al Literaturii Române, parteneri ai turneului, susține un comunicat MNLR.

Turneul național 100 x Enescu s-a desfășurat, până în acest moment, la Tescani, Satu Mare, Oradea, Cluj-Napoca și Onești. Urmează Craiova și Sibiu.
Proiectul este co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

Parteneri ai turneului: Filarmonica Mihail Jora din Bacău, Filarmonica „Dinu Lipatti" din Satu Mare, Filarmonica de Stat Oradea, Academia de Muzică „Gheorghe Dima" din Cluj, Biblioteca Municipală „Radu Rosetti" din Onești, Filarmonica Oltenia din Craiova, Filarmonica de Stat Sibiu, Universitatea Națională de Muzică București, UniCredit Bank, Muzeul Național al Literaturii Române, Muzeul Național Cotroceni

Susținător: Prototip Studio, Cluj-Napoca

Parteneri media ai turneului: Radio România Muzical, Radio România Cultural, RFI Romania, Radio Clasic, Observator cultural, Ziarul Metropolis, Bookhub.ro, Life.ro, Fundația Arhitext, Igloo media, Revista Zeppelin

Mulțumiri către UniCredit Bank, pentru inspiratul sprijin în susținerea concertului din 23 octombrie, de la Universitatea Națională de Muzică București.
Mulțumiri Muzeului Național al Literaturii Române, pentru generozitatea cu care găzduiește și asigură sprijin logistic pentru desfășurarea, în cele mai bune condiții, a concertului din 28 octombrie.

„Ce ar trebui să mai știți este că încercăm să-l prezentăm pe Enescu tânăr și puternic, energic și încrezător. În tricou și cu ochelari de soare. Vă invităm pe toți să ne însoțiți, dacă doriți, chiar și în blugi, dar încrezători și eleganți în interior, în incursiunea noastră prin muzica contemporană. Vrem să vă invităm la un concert fără prejudecăți, la o muzică spusă sincer, direct și mai ales energic."(Cristian Lupeș)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel