Turneul Campioanelor. Bianca Andreescu, verdict medici: ”Un sportiv trebuie să ştie şi când să se oprească”

Sebastian Florea / 31 oct 2019 / 08:42

Bianca Andreescu s-a accidentat la genunchiul stâng în meciul cu Pliskova fiind nevoită să abandoneze.

Bianca Andreescu va decide dacă va mai juca sau nu la Turneul Campioanelor după ce va efectua un RMN la genunchiul stâng.

"Am păşit greşit la o întoarcere. Am auzit cum mi se crapă genunchiul, a intrat spre interior. Punând apoi presiune pe el, m-a durut tot mai tare, abia puteam să mai îndoi piciorul. M-am luptat cu durerea cât am putut, dar un sportiv trebuie să ştie şi când să se oprească, ceea ce am şi făcut'', a spus Andreescu, adăugând că în urma unui RMN va decide dacă va mai juca în ultimul meci.

Andreescu a abandonat în meciul cu Karolina Pliskova, miercuri, după ce cehoaica a câştigat primul set cu 6-3, miercuri, în Grupa Violet a Turneului Campioanelor la tenis, găzduit de Shenzhen (China).

Andreescu (19 ani), numărul patru mondial, care a avut probleme medicale şi în primul său meci, pierdut în faţa Simonei Halep, a primit îngrijiri şi miercuri la genunchiul stâng, renunţând să mai joace după 51 de minute.

Pliskova (27 ani), numărul doi mondial, fusese învinsă de Andreescu în sferturi la Toronto anul acesta, cu 6-0, 2-6, 6-4.

Andreescu nu mai are nicio şansă de calificare în semifinale, chiar dacă ar putea juca vineri, în ultimul meci, contra ucrainencei Elina Svitolina.

Svitolina, deţinătoarea trofeului, s-a calificat, miercuri, în semifinale, după 7-5, 6-3 cu Simona Halep.