Turkish Stream: Rusia anunță ce rută va avea înlocuitorul South Stream

Ministrul rus al Energiei, Alexander Novak, a declarat că ruta gazoductului Turkish Stream ar putea include Macedonia, Serbia, Grecia, Ungaria și Austria. Ultimele trei state sunt membre ale Uniunii Europene, organism cu care Rusia nu s-a putut înțelege asupra proiectului South Stream, pe care a ales să-l înlocuiască cu Turkish Stream.

Novak a explicat într-un interviu pentru televiziunea Rossiya-24 că Moscova poartă discuții intensive cu statele pe teritoriul cărora ar putea fi amplasată infrastructura gazoductului.

"Știu că sunt multe state cu care am negociat și care sunt foarte interesate de construirea acestei infrastructuri. În particular, e posibilă următoarea rută: livrări de gaze din Turcia via Grecia, Macedonia, Serbia și Ungaria în Austria - Baumgartner", a spus ministrul rus, conform Novinite.

Novak a arătat că parte a rutei Turkish Stream ar putea coincide cu cea a defunctului South Stream.

Turkish Stream a fost anunțat în decembrie ca înlocuitor al South Stream, un gazoduct care ar fi trebuit să livreze gaz Europei Centrale via Bulgaria și pe care Rusia l-a abandonat în decembrie în urma fricțiunilor cu Uniunea Europeană. Versiunea inițială a Turkish Stream urmărea să livreze gaz Turciei, de unde țări europene puteau să se alimenteze printr-un centru de distribuție instalat la granițele Greciei.

Surse citate de presa internațională spun că Saipem, o companie italiană, menține contactul cu Gazprom în vederea atribuirii unor contracte de construire a gazoductului Turkish Stream.

Profitul net al Gazprom a scăzut cu 70% în 2014

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel