Turiști străini, decedați după ce au practicat un sport extrem în Italia

FOTO: Canyoning / Pixabay.com
FOTO: Canyoning / Pixabay.com

Doi turiști străini au decedat în Italia după ce au practicat un sport extrem. Salvatorii i-au găsit în condiții greu de descris. 

Un austriac şi un german şi-au pierdut viaţa în timp ce făceau canyoning în nordul Italiei, au anunţat sâmbătă serviciile de salvare alpină şi speologică din Lombardia, citate de AFP.

Cei doi bărbaţi, în vârstă de 41 de ani, respectiv 48 de ani, făceau parte dintr-un grup format din şapte persoane, toate vorbitoare de limba germană, care se aflau în zonă pentru a face canyoning.

Managerul unui hotel în care turiştii erau cazaţi a fost cel care a alertat, vineri seară, serviciile de intervenţie, după ce grupul nu a revenit, a indicat aceeaşi sursă.

Cum au fost găsite cele două victime

Salvatorii s-au deplasat la faţa locului şi au găsit cinci persoane în viaţă, în timp ce alte două, care coborâseră de-a lungul stâncilor pentru a ajunge la torent, lipseau.

Prima victimă a fost găsită agăţată în corzi, sub torenţii unei cascade. A doua victimă a fost găsită într-un mic lac, la câteva sute de metri în aval, au indicat salvatorii, citaţi de AFP.

"Canyoning" este un sport ce constă în coborârea unui curs de apă la picior, înot sau cu coarda traversând cascade, ravine şi defileuri înguste.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel