Turişti rătăciţi pe munte dintr-o eroare a GPS-ului

Foto Facebook / Salvamont Prahova
Foto Facebook / Salvamont Prahova

Câţiva turişti rămaşi cu maşina blocată în zăpadă în Munţii Bucegi au fost salvaţi de jandarmii montani.

Patru turişti rătăciţi, luni, în Munţii Bucegi din cauza unei erori a sistemului GPS, au fost găsiţi de jandarmi montani aflaţi în patrulare şi ajutaţi să ajungă la o cabană din Padina unde trebuiau să se cazeze, informează Inspectoratul Judeţean de Jandarmi (IJJ) Dâmboviţa.

Jandarmii montani de la Postul Zănoaga, aflaţi în patrulare pe traseele montane au intervenit astăzi, 1 ianuarie a.c., în sprijinul unor turişti aflaţi în dificultate în Munţii Bucegi. Cei patru turişti, trei din Bucureşti şi unul din Buzău, intenţionau să ajungă la un loc de cazare din zona Padina. La un moment dat, în urma unei erori a sistemului GPS, au rătăcit traseul şi s-au îndreptat către zona Scropoasa, unde au rămas cu autoturismul blocat pe marginea drumului, din cauza neechipării corespunzătoare pentru condiţii de iarnă, a zăpezii depuse şi gheţii formate pe drumul principal, conform IJJ Dâmboviţa.

Jandarmii montani au intervenit pentru deblocarea autovehiculului şi i-au condus pe turişti în condiţii de siguranţă până în zona Orzea. De asemenea, tot luni, mai mulţi turişti care au plecat cu maşina în zona Podu cu Florile din Munţii Bucegi au rămas blocaţi în zăpadă şi au cerut ajutor la 112.

Jandarmii montani de la Postul Zănoaga au intervenit astăzi, 1 ianuarie a.c., în urma unui apel la 112, pentru a ajuta 3 turişti aflaţi în dificultate în Munţii Bucegi. Turiştii din Bucureşti, aflaţi în sejurul de Revelion, la Bolboci au dorit să se aventureze în zona Podu cu Florile. La un moment dat au rămas cu autoturismul blocat pe drum, din cauza zăpezii depuse într-un strat de aproximativ 40 de centimetri, potrivit IJJ Dâmboviţa.

[citeste si]

Jandarmii montani au intervenit pentru deblocarea autovehiculului şi i-au condus pe turişti în condiţii de siguranţă până la locul de cazare, în prezent aceştia aflându-se în afara oricărui pericol. Turiştii aflaţi în dificultate în diferite zone din Munţii Bucegi pot apela numerele de telefon 0749.058037 / 0749.034639 sau numărul unic de urgenţă 112 pentru a solicita sprijinul jandarmilor montani, precizează sursa citată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel