Turiști blocați pe insula Samothraki. Motivul real al problemelor

Cauza problemelelor de transport cu feribotul, între insula grecească Samothraki și continent, pare să fie mult mai serioasă. Peste 1.000 de turiști sunt blocați. Printre ei sunt și români. 

Peste 1.000 de turiști au rămas blocați pe insula grecească Samothraki încă de săptămâna trecută din cauza problemelor cu serviciile de feribot. Navele au fost depășite de vânturile puternice care afectează nordul Mării Egee, scriu jurnaliștii de la dailysabah.com.

Mai mult, serviciile de feribot au fost blocate din data de 6 august din cauza unor defecțiuni tehnice ale navelor care făceau naveta între insulă și portul Alexandroupoli, pe continent.

Sute de turiști, inclusiv români, bulgari și turci, așteaptă neliniștiți în portul insulei, deoarece vacanțele lor s-au terminat, în timp ce mulți alții cu rezervări în hotelurile din Samothraki și bilete de feribot așteaptă în Alexandroupoli pentru a ajunge pe insulă. Criza actuală a provocat, de asemenea, o lovitură imensă turismului din regiune.

Servicii gratuite pentru turiștii afectați

Primarul din Samothraki, Thanasis Vitsas, a spus că le oferă turiștilor mâncare și cazare gratuită. 

Insulele grecești oferă scene pitorești, mâncare și cazare de calitate și divertisment vibrant vizitatorilor, câștigându-și locul meritat printre primele destinații turistice din întreaga lume. Cu toate acestea, anulările sau întârzierile în serviciile feribotului apar adesea din cauza flotelor îmbătrânite lovite în timpul crizei economice a țării și a caracterului imprevizibil al Mării Egee.

Situată la aproximativ 40 de kilometri (24,8 mile) la sud de continentul grec, Samothraki, o insulă fără un port natural și un aeroport, este o destinație turistică mai puțin populară în comparație cu altele din Grecia și în Turcia vecină.

VEZI ȘI: MAE, informații de ultimă oră pentru românii de pe insula Samothraki: Trei nave de transport pasageri și mașini, PROGRAM

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel