Turist salvat cu elicopterul SMURD după ce a căzut de pe o stâncă

Un turist ceh a fost salvat cu ajutorul unui elicopter SMURD, după ce a căzut de pe o stâncă.

Un turist ceh în vârstă de aproximativ 40 de ani a fost salvat, vineri, cu ajutorul unui elicopter SMURD, după ce a căzut de pe o stâncă, de la o înălţime de aproximativ 20 de metri, în timpul unei drumeţii în Munţii Rodnei, în zona Valea Vinului. 

Potrivit informaţiilor furnizate Agerpres, de către purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bistriţa-Năsăud, Marius Rus, bărbatul accidentat era însoţit de un alt turist, tot ceh, care i-a acordat primul ajutor, având în vedere că suferise un puternic traumatism cranian. 

Spre locul incidentului au fost trimise un echipaj de prim ajutor al SMURD de la Năsăud, o echipă Salvamont şi Serviciul voluntar pentru situaţii de urgenţă al comunei Rodna. Salvatorii au fost nevoiţi să parcurgă ultima parte din traseu pe jos, având în vedere că zona unde s-a produs accidentarea turistului ceh este greu accesibilă. 

În sprijinul echipelor terestre a fost solicitat şi un elicopter SMURD, care a reuşit să aterizeze în zonă şi să preia victima pentru a o transporta la un centru de traumă din Târgu Mureş. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel