Turist în Marea Britanie? Reguli, documente și condiții după BREXIT. Tot ce trebuie să știi

Odată cu Brexit-ul, se introduc noi reguli. Ce trebuie să știi dacă vrei să călătorești în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord.

"Începem informarea lunară a turiștilor în ceea ce privește documentele și condițiile în care aceștia vor călători, începând din 1 februarie 2020, în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord", se arată într-un comunicat de presă primit de DC News. 

"Deocamdată nu este niciun motiv de îngrijorare privind documentele de călătorie, nu trebuie schimbate de pe zi pe alta din cauza Brexitului, ci doar dacă ele au expirat. Până la 31 decembrie 2020, orice cetățean român poate călători spre și dinspre Regatul Unit ca și până acum, doar pe baza cărții de identitate", a declarat Carmen Pavel, președintele J'Info Tours.

Ce trebuie să știi 

Ce trebuie să faceți dacă vă programați o călătorie în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord după 1 ianuarie 2021?

• Dacă aveți pașaport, verificați-i data de expirare, informați-vă și dacă este necesar, reînnoiți-l înainte de 1 ianuarie 2021.

• Dacă până în prezent ați călătorit doar cu cartea de identitate și aveți programată o călătorie în țările Regatului Unit, după 1 ianuarie 2021, este bine ca, în noiembrie sau începutul lui decembrie 2020, să vă faceți un pașaport și să vă informați la Direcția Generală de Pașapoarte de ce acte aveți nevoie pentru eliberarea lui.

• Informați-vă în agenție despre asigurările de călătorie valabile în Regatul Unit, de la 1 ianuarie 2021.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel