Turism Turcia. Venituri uriaşe înregistrate în 2018

turism turcia
turism turcia

16 milioane de turişti au vizitat Turcia în primul semestru al anului 2018.

Numărul turiştilor străini care au vizitat Turcia a crescut în primul semestru din 2018 cu peste 30%, la 16 milioane, cei mai mulţi fiind din Rusia, Germania şi Iran, a anunţat marţi Ministerul Culturii şi Turismului, transmit Anadolu şi DPA. 

Veniturile din turism au urcat cu 31% în primele şase luni din acest an, la 11,05 miliarde de dolari. În iunie, preşedintele Recep Tayyip Erdogan a anunţat că Turcia se aşteaptă la 40 de milioane de turişti până la sfârşitul lui 2018 şi la venituri de 32 de miliarde de dolari. 

Turcia a înregistrat 36,3 milioane de turişti în 2015, dar cifra a scăzut la 25,3 milioane în 2016, după o serie de incidente precum atentate teroriste, o tentativă de puci şi criza diplomatică declanşată cu Rusia. Anul trecut, numărul vizitatorilor străini a Turcia a urcat la 32,4 milioane. Reprezentanţii sectorului privat se aşteaptă ca până în 2023 numărul turiştilor străini care vizitează Turcia să ajungă la 50 de milioane iar veniturile să crească la 50 de miliarde de dolari. 

Relansarea turismului este crucială pentru Turcia, care se bazează pe valuta adusă de turiştii străini pentru a acoperi deficitul ridicat de cont curent. Sectorul turistic asigură peste un milion de locuri de muncă şi este responsabil pentru 4,5% din PIB-ul Turciei, evaluat la 800 miliarde de dolari.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel