EXCLUSIV  Turism pe cont propriu sau prin agenție. Cum să-ți alegi vacanța perfectă. Răspunsul expertului

Luna aceasta s-a deschis oficial sezonul estival, deși neoficial începutul a fost făcut în minivacanța de 1 Mai, iar forfota turiștilor a început să se facă simțită pe Litoralul românesc. DC News a aflat pentru dumneavoastră care situație este mai avantajoasă pentru a vă petrece vacanța mult dorită.

Cei mai mulți români aleg să-și petreacă vacanța pe Litoralul românesc, sezonul estival fiind deschis oficial. Însă, mulți se întreabă cum este mai avantajos: cu bilete prin agenție sau pe cont propriu? Răspunsuri am primit într-un interviu DC News de la un specialist în domeniu, Romulus Crăciun, director în agenția Eximtur, responsabil pentru zona Litoralului:

”Avantajele serviciilor turistice oferite printr-o agenție de turism presupun mai multe aspecte. În primul rând, o paletă mare de oferte cu servicii care sunt deja cunoscute, verificate de agenție și pentru care surprizele sunt evitate. De asemenea, printr-o agenție se poate face plata și în rate, atât cu cardurile clasice cât și direct la agenție, cu condiția achitării prețului final înainte de începerea sejurului. De asemenea, în cazul unor nereguli, agenția depune toate eforturile și asigură clientului servicii corespunzătoare imediat ce se întâmplă vreun necaz. Având relații cu mai multe hoteluri, mai ales în perioadele când pot fi suprarezervări sau alte surprize neplăcute, agenția găsește soluții pentru client pe care el nu le-ar putea găsi”, ne-a declarat Romulus Crăciun.

Turism - vacanta pe Litoral - piscina

Piscină pe Litoral - Mamaia

Banii cheltuiți în vacanță nu sunt nelimitați. Unde se face diferența în cazul prețurilor, am aflat tot de la directorul agenției:

”Din punct de vedere financiar, de regulă, agențiile, prin volumul de servicii contractate cu hotelurile, beneficiază de tarife mai bune pe care le transferăm către client. Deci, ne putem aștepta, în funcție de rezervări, ca tarifele la agenție să fie mai mici decât la recepție, în special pe pachete de servicii, care au început să fie din ce în ce mai căutate. Avantajele sunt evidente pentru client.

De asemenea, achiziția de servicii timpurii - Early Booking - se fac prin agențiile de turism, pentru că hotelurile nu oferă această facilitate”, a completat directorul agenției Eximtur.

Romulus Crăciun, director în agenția Eximtur

Cine profită, în general, de avantajele unei vacanțe atunci când turistul își face concediul prin agenție:

”De regulă, în special pentru cei care sunt în jurul vârstei de 30 de ani, care sunt cei mai mulți astfel de clienți, se caută serviciile în zone cu facilități de entertainment de pe Litoral. Cu spectacole, cu diverse evenimente, cum e Neversea sau altceva, pot fi participări la diverse evenimente sportive, spectacole. Uite, de exemplu, e un concert Madonna la Londra. Noi trimitem la Londra! Asigurăm transport, hotel, bilet de intrare etc.” a completat Romulus Crăciun, director regional București și Sud al agenției Eximtur.

Camera de hotel Phoenicia - Mamaia

Camera de hotel Phoenicia - Mamaia

Citește și:

EXCLUSIV Litoral 2019 - Angelescu Dragoș: Surpriza mare pentru turiștii români! - VIDEO

Prețuri cluburi Mamaia. Chirieac: Poți să te îmbraci cum vrei, dacă dai 600 de euro pe o apă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel