Turiștii români, drepturi importante. Au intrat în vigoare de azi

Turiștii europeni se bucură, începând de azi, de noi drepturi extrem de importante.

Europarlamentarul Claudia Țapardel a anunțat că, începând de astăzi, turiștii europeni se bucură de noi drepturi, după ce au intrat în vigoare normele adoptate de Parlamentul European în 2015. "Turistul european se va bucura de o protecție sporită în ceea ce privește achiziționarea de pachete personalizate, formule de călătorii asociate, dreptul de anulare în cazul pachetelor, dar și de predictibilitate în ceea ce privește prețul. În aceleași timp, și operatorii de turism au de câștigat de pe urma implementării noii directive prin facilitarea unei piețe a serviciilor de călătorie mult mai echitabilă din punct de vedere concurențial, dar și prin sporirea protecției în caz de insolvență", susține Claudia Țapardel.

Trei nopți de cazare pentru cei din zone calamitate

"Vă invit, așadar, să parcurgeți drepturile pe care le aveți în calitate de turist, înainte de a vă bucura de concediul de vară binemeritat:

 Informații mai clare pentru călători: turistul trebuie să primească informații clare privind elementele și caracteristicile pachetului achiziționat.

 Rambursare și repatriere în caz de faliment: această garanție trebuie să acopere rambursarea și repatrierea turiștilor în caz de insolvență a operatorului turistic.

 Drepturi sporite de anulare: călătorii pot anula pachetul de vacanță achiziționat din orice motiv, prin plata unui comision rezonabil.

 Cazare în cazul în care călătoria de întoarcere nu poate fi efectuată: turiștii beneficiază de cazare până la trei nopți dacă nu se pot întoarce din vacanță la timp (de exemplu în cazul dezastrelor naturale).

 Asistență pentru călători: organizatorul pachet", a mai transmis euorparlamentarul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel