Turcia vrea ca ofensiva de la Raqqa să înceapă după capturarea orașului Mosul

SUA nu cad la un acord cu Turcia în privința ofensivei asupra Raqqa, o redută de temut a ISIS din Siria. Americanii vor ca atacurile să continue concomitent cu ofensiva din Mosul, în timp ce Turcia dorește ca Raqqa să fie abordată după capturarea Mosulului. 

Turcia vrea ca operațiunea din Raqqa, principalul oraș de rezistență al ISIS din Siria, să înceapă după capturarea Mosulului și consolidarea zonei de la Eufrat. 

Atutudinea Turciei privind operațiunea de la Raqqa este clară. Ar fi perfect dacă ne vom concentra pe această amplă operațiune după ce se va termina ofensiva din Mosul și de la Eufrat,"a declarat premierul Turciei, Numan Kurtulmus. 

Forțele irakiene alături de luptătorii kurzi Peshmerga au început ofensiva spre Mosul pe 17 octombrie. Americanii văd o altfel de strategie. Ei și-ar dori atacuri asupra Raqqa în același timp cu ofensiva de la Mosul. Cu toate acestea încearcă să liniștească spiritele. 

Continuăm să colaborăm cu Turcia despre cea mai buna strategie privind Raqqa", a afirmat un oficial american de la Washington. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.3.1
pixel