Turcia: Protest inedit în Parlament. O deputată ostilă lui Erdogan...

O deputată turcă s-a prins joi cu cătușe de microfonul de la tribuna Parlamentului, pentru a protesta împotriva unei reforme constituționale menită să întărească puterile președintelui Recep Tayyip Erdogan, potrivit imaginilor difuzate de mass-media, informează AFP.

Aylin Nazliaka, deputată independentă în Marea Adunare Națională a Turciei, s-a prins cu o pereche de cătușe de microfonul de la tribuna parlamentului, la reluarea votului în a doua lectură a textului, joi seara, provocând întreruperea ședinței.

'Mă leg cu cătușe de tribună pentru a spune nu dictatului unui singur om, pentru a mă opune neantizării valorilor republicane și pentru a protesta împotriva încătușării parlamentului prin această revizuire a Constituției', a declarat ea, citată de cotidianul Hurriyet, scrie Agerpres.

Acest proiect de reformă, care vizează să instaureze un sistem prezidențial în care șeful statului ar fi singurul șef al executivului, a dat loc unor confruntări violente în timpul examinării acesteia în prima lectură: un deputat s-a ales cu nasul spart, iar un altul a afirmat că a fost mușcat de tibie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel