Turcia, insultare Erdogan. Cântăreață celebră, condamnată la închisoare

Celebra cântăreaţă şi actriţă turcă Zuhal Olcay a fost condamnată la 10 luni de închisoare pentru insultarea preşedintelui Recep Tayyip Erdogan în cursul unui spectacol în 2016, a relatat joi cotidianul Hurriyet, citat de agenţia Reuters.

Potrivit publicaţiei, Zuhal Olcay (60 de ani) a fost acuzată că a modificat textul unuia dintre cântecele sale introducând numele lui Erdogan şi că a făcut un gest insultător cu mâna în timp ce cânta.

O înregistrare video din spectacol o arată pe Olcay modificând textul cântecului ei, spunând Recep Tayyip Erdogan, totul este gol, totul este o minciună, viaţa se va sfârşi într-o zi şi vei spune 'Am avut un vis', potrivit Hurriyet.

În depoziţia sa, Olcay a respins acuzaţiile, afirmând că a folosit numele lui Erdogan deoarece el se potrivea cu schema rimei şi că nu avea un motiv ascuns sau insultător. Ea a mai spus că gestul cu mâna era îndreptat spre un membru din audienţă.

Conform agenţiei de presă Anadolu, Olcay a fost amendată în trecut cu 10.620 de lire turceşti (2.708 dolari) pentru insultarea unui funcţionar public în 2010.

Insultarea preşedintelui în Turcia este o infracţiune pasibilă cu până la patru ani de închisoare. Avocaţii lui Erdogan, personaj care domină scena politică din Turcia de peste un deceniu, au depus plângere în cazul a peste 1.800 de persoane, inclusiv caricaturişti, o fostă Miss Turcia şi chiar elevi, sub acuzaţia de insultare a preşedintelui.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel