Turcia dezminte că ar fi atacat o poziţie americană în timpul ofensivei din nordul Siriei

Guvernul turc a dezminţit sâmbătă că armata sa ar fi atacat cu tiruri de artilerie trupele americane desfăşurate în nord-estul Siriei, informează EFE.

"Nu se pune problema să atacăm forţele americane. Există coordonarea necesară între forţele noastre şi americani", a declarat pentru presa turcă ministrul apărării, Hulusi Akar, de la centrul de operaţiuni din Sanliurfa, situat la circa 50 de kilometri de frontiera turco-siriană.

Surse din Pentagon au declarat vineri noaptea pentru EFE că forţele americane au fost atacate de artileria turcă în oraşul Kobane, în afara aşa-numitei "zone sigure", aria din nordul Siriei pe care Ankara speră să ajungă să o controleze.

Ministerul Apărării turc a anunţat într-un comunicat că posturi din oraşul turc de frontieră Suruc, de cealaltă parte a graniţei cu Kobane, au fost atacate cu obuze de mortier de Unităţile de Apărare a Poporului (YPG, miliţie kurdă susţinută de ţările occidentale însă calificate drept "grupare teroristă" de către Ankara) situate la un kilometru la sud-vest de un punct de observaţie american.

Armata turcă "a deschis focul împotriva poziţiilor pentru a se apăra. Sub nicio formă Turcia nu a deschis focul împotriva postului de observaţie american", asigură comunicatul. "Ca măsură de precauţie am încetat focul în momentul în care am primit informaţii din SUA. Respingem ferm afirmaţia că s-a tras împotriva forţelor americane", se mai menţionează în comunicatul citat.

Un purtător de cuvânt al Pentagonului, căpitanul Brook DeWalt, a declarat anterior că trupe americane s-au aflat vineri sub tirul armatei turce în apropierea oraşului Kobane din nordul Siriei, fără ca tirurile de artilerie să facă răniţi în rândul militarilor americani.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel