Turcia, decizie privind restricţiile impuse după puciul eşuat

Rodica Mitu / 01 Martie 2019 / 13:34
Erdogan - Turcia
Erdogan - Turcia

Turcia a ridicat, vineri, restricţiile impuse în cazul paşapoartelor a aproape 60.000 de persoane cu presupuse legături cu lovitura de stat eşuată din 2016, a anunţat Ministerul de Interne turc citat de dpa. 

În total, 57.191 de paşapoarte sunt acum libere de restricţii, în urma investigaţiilor, a indicat ministerul pe site-ul său. Sursa menţionată a adăugat că un număr total de 212.541 paşapoarte au fost revalidate până acum, de la tentativa de lovitură de stat.

În represiunea de după puciul eşuat din 15 iulie 2016, guvernul de la Ankara a instituit restricţii în cazul paşapoartelor a zeci de mii de oameni, pentru a-i împiedica să părăsească ţara. Nu este clar câte paşapoarte au fost iniţial vizate de această măsură.

Printre motivele restricţiilor se numără presupuse legături cu clericul Fethullah Gulen, stabilit în SUA, despre care Ankara susţine că a fost organizatorul tentativei de lovitură de stat din 2016. Gulen, un fost aliat apropiat al preşedintelui Recep Tayyip Erdogan, a negat orice implicare, notează Agerpres.