Urmărește emisiunea live


Turcia-Bulgaria, interconector de gaze naturale

Operatorii reţelelor de transport de gaze naturale din Bulgaria (Bulgartransgaz) şi Turcia (BOTAS) vor organiza în cel mai scurt timp posibil reuniuni destinate accelerării proiectului interconectorului de gaze naturale Turcia-Bulgaria, a declarat, luni, pentru agenţia Anatolia, ambasadorul Bulgariei în Turcia, Nadezhda Neynsky. 

Oficialul bulgar a precizat că firma Bulgartransgaz a realizat un studiu de fezabilitate cu privire la secţiunea de pe teritoriul Bulgariei a interconectorului de gaze naturale Turcia-Bulgaria. 

"Acest studiu a fost trimis părţii turce şi se aşteaptă răspunsul cu privire la poziţia BOTAS", a spus Nadezhda Neynsky. 

"Făcând parte din coridorul sudic, acest proiect este crucial pentru securitatea şi diversificarea surselor şi rutelor de aprovizionare cu gaze naturale spre şi prin Bulgaria şi regiunea Europei de Sud-Est. Interconectorul de gaze naturale Turcia-Bulgaria poate oferi acces la toate puncte şi sursele de intrare actuale din Turcia, precum şi la cele din viitor", a adăugat Neynsky. 

Ambasadorul a afirmat că Bulgaria are ambiţia de a deveni un hub de gaze naturale în regiune prin construcţia, împreună cu Comisia Europeană, a unui centru de distribuţie a gazelor denumit "Balkan". Gazele naturale care ar urma să ajungă la acest centru de distribuţie ar urma să provină din Azerbaidjan, România, din platoul continental al Mării negre şi Rusia. 

Nadezhda Neynsky a apreciat că ar putea fi luate în considerare şi alte puncte de intrare din Turcia, ceea ce înseamnă că ar putea fi inclus şi proiectul gazoductului TurkStream, destinat să transporte gaze naturale din Rusia în sudul şi sud-estul Europei, prin Turcia, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel