Turcia avertizează Siria că va răspunde atacurilor

atentat turcia
atentat turcia

După atentatele de sâmbătă soldate cu 46 de morţi şi peste 100 de răniţi pe care turcii i le atribuie Siriei, Turcia avertizează că lucrurile nu vor rămâne aşa, iar autorii atentatelor vor fi capturaţi, a declarat ministrul turc de Externe, Ahmet Davutoglu.

Autor: Daniela Androne

"Nu este o coincidenţă că atentatele au avut loc în contextul eforturilor diplomatice pentru depăşirea crizei din Siria. Probabil că autorii sunt cei care vor să saboteze eforturile de pace ale Turciei, dar nu vom permite aşa ceva. Serviciile de securitate vor lua măsurile necesare", a spus Davutoglu.

Turcia susţine opoziţia din Siria şi critică regimul de la Damasc. Guvernul de la Ankara a atribuit atentatele comise sâmbătă în Turcia, la frontiera cu Siria - soldate cu 46 de morţi -, unor grupări apropiate de regimul Bashar al-Assad. Două vehicule-capcană au explodat sâmbătă în Reyhanli (provincia Hatay), o localitate situată la opt kilometri de frontiera Turciei cu Siria. Cel puţin 46 de oameni au murit în atentate, iar peste 100 au fost răniţi. "Persoanele şi organizaţiile care au comis atacurile au fost identificate. Au legături cu organizaţii care susţin regimul sirian şi cu servicii secrete siriene", susţine ministrul turc de Interne, Muammer Güler, admiţând însă că presupuşii autori locuiau în Turcia.

Regimul Bashar al-Assad a negat orice implicare în atentatele comise în Turcia. "Siria nu a comis şi nu va comite niciodată astfel de acţiuni; valorile noastre nu ne permit să facem aşa ceva", a reacţionat ministrul sirian al Informaţiilor, Omran al-Zohbi.

Regimul Bashar al-Assad atribuie violenţele unor "forţe externe" care ar încerca să destabilizeze Siria. Statele Unite şi mai multe ţări europene, inclusiv Turcia, susţin forţele militare ale opoziţiei siriene.

   

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel