Turcia amenință Europa: O să inundăm Europa cu refugiați!

Președintele Turciei, Recep Tayip Erdogan, a amenințat că va “inunda” Europa cu un nou val de refugiați, dacă Uniunea Europeană nu va oferi un plan mai bun pentru a rezolva situația din Orientul Mijociu, conform Reuters. 

Reuters citează un site financiar din Grecia, care a publicat mai multe notițe dintr-o ședință tensionată, cu Erdogan și oficialii de top ai Uniunii Europene, Claude Juncker și Donald Tusk. 

Oficialii europeni încercau să îl convingă pe Erdogan să oprească valul de refugiați sirieni. Peste un milion de refugiați au ajuns în Europa, anul trecut, majoritatea prin apele teritoriale dintre Turcia și Grecia. 

Oficialii europeni nu au confirmat dar nici nu au infirmat aceste discuții. Biroul lui Erdogan nu a răspuns până la momentul redactării acestui articol.

“Putem să deschidem ușa pentru refugiați înspre Grecia și Bulgaria și putem să îi punem în autobuze. Ce veți face cu ei dacă nu ajungem la acord? Îi omorâți?”, ar fi întrebat Erdogan, conform documentului citat de Reuters. 

De asemenea, conform aceluiași document, Erdogan ar fi cerut șase miliarde de euro în următorii doi ani. Când Juncker i-a spus că doar jumătate din sumă poate fi bugetată, Erdogan i-ar fi spus că oricum Turcia nu are nevoie de banii UE. 

În document apare că Erdogan i-ar fi întrerupt de mai multe ori pe cei doi oficiali europeni, fiind tensionat și acuzându-i pe aceștia că nu dau dovadă de respect.

“Luxemburg este ca un orășel mai mic din Turcia”, i-ar fi spus Erdogan lui Juncker (fost premier în Luxemburg n.r.), cerând să i se acorde mai mult respect. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel