Turcia, aderare UE. Marine Le Pen vrea BLOCAREA totală a Turciei

Lidera extremei drepte franceze, Marine Le Pen, a cerut vineri "oprirea definitivă" a procesului de aderare a Turciei la Uniunea Europeană (UE), într-un moment în care preşedintele francez Emmanuel Macron îl primea la Paris pe omologul său turc Recep Tayyip Erdogan, informează AFP.

"Derivă liberticidă a regimului Erdogan, ocuparea Ciprului, poziţia geografică a Turciei: pentru toate aceste motive, Franţa trebuie să ceară oprirea definitivă a procesului de aderare a Turciei la UE!", a notat lidera Frontului Naţional francez într-o postare pe contul său de Twitter, semnată "MLP".

Apărătorii drepturilor omului aşteaptă ca preşedintele francez să transmită vineri un mesaj ferm omologului său turc, care speră la rândul său să profite de vizita sa la Paris pentru a reînnoi dialogul cu Europa.

Conform programului vizitei, Erdogan se va întâlni cu Macron la Palatul Elysee pentru o discuţie tete-a-tete, ce va fi urmată de un prânz, la finalul căruia cei doi şefi de stat vor face declaraţii de presă.

Relaţiile dintre Erdogan şi UE s-au degradat în mod considerabil după valul de reprimări care a avut loc în Turcia şi îngheţarea aproape completă a negocierilor de aderare a Turciei la UE, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel