Turcia, aderare la UE. Erdogan, ATAC după raportul Uniunii

Turcia consideră că este tratată incorect şi subiectiv de Uniunea Europeană, a declarat marţi un purtător de cuvânt al guvernului de la Ankara, după raportul anual al Comisiei Europene privind perspectivele de aderare a ţării la UE, informează Reuters. 

La încheierea unei reuniuni a cabinetului turc, purtătorul de cuvânt Bekir Bozdag a susţinut că afirmaţiile pozitive din raportul Comisiei nu pot ascunde lipsa de obiectivitate faţă de ţara sa. 

După publicarea raportului, comisarul european pentru politica de vecinătate şi negocierile de extindere, Johannes Hahn, a apreciat că Turcia "continuă să se îndepărteze cu paşi uriaşi de Uniunea Europeană, mai ales în domeniile statului de drept şi drepturilor fundamentale". 

Comisia a cerut încetarea stării de urgenţă care îi permite preşedintelui Recep Tayyip Erdogan să ocolească parlamentul în adoptarea de noi legi şi să suspende drepturi şi libertăţi cetăţeneşti. 

Raportul nu cere totuşi blocarea negocierilor de aderare cu Turcia, remarcă DPA. France Presse menţionează însă că la prezentarea documentului în Parlamentul European reunit la Strasbourg, şefa diplomaţiei europene, Federica Mogherini, a declarat că "nu este momentul pentru deschiderea unui nou capitol de negociere", deşi "Turcia este un stat candidat, un partener important pentru UE şi un actor cheie". 

Negocierile de aderare a Turciei la Uniunea Europeană au început în 2005. Până acum au fost deschise 16 din cele 33 de capitole. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel