Turcan, atac la USR: Fix în ziua depunerii moțiunii

 Viorica Dăncilă și Dan Barna s-au întâlnit vineri pentru o discuție pe mai multe teme, printre care și codurile penale. Evenimentul a fost dur criticat.

Viorica Dăncilă și mai mulți membri ai USR, printre care și președintele Dan Barna, au avut o întâlnire pentru a dezbate nemulțumirile invocate de partidul aflat la opoziție. În urma întâlnirii a apărut și o fotografie în care președintele USR apare lângă premier și ministrul Justiției.

Întâlnirea însă, pare să nu fi convenit unei alte părți ale opoziției. Valeriu Turcan, soțul liberalei Raluca Turcan a comentat inițiativa lui Dan Barna, mai ales în cotextul în care a fost depusă moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă.

"Obsesia pentru a iesi in fata duce la asa ceva. Fix in ziua depunerii motiunii de cenzura. Dancila si Dragnea rad cu lacrimi probabil", a scris Valelriu Turcan pe Facebook.

"Au spus foarte clar că nu există aşa ceva"

Dan Barna a făcut o scurtă declarație după întâlnirea cu șeful Guvernului. "Ambii - şi doamna premier şi ministrul Justiţiei - au spus foarte clar că nu există aşa ceva în dezbatere în momentul de faţă, nu lucrează la asta, nu se va întâmpla deocamdată. Am încercat să solicit un termen - ce înseamnă 'în momentul de faţă', bineînţeles că n-am primit niciun răspuns. Dar subiectul amnistiei şi graţierii ambii demnitari au spus că nu face parte din intenţiile pentru perioada următoare", a afirmat liderul USR, într-o conferinţă de presă.

 Citește și: Viorica Dăncilă, imaginea zilei. Radu Tudor: Am rămas cu gura căscată

"Sunt om al dialogului"

"Apreciez deschiderea dumneavoastră la dialog și faptul că avem o discuție constructivă în contextul în care România va prelua și exercita Președinția rotativă a Consiliului Uniunii Europene începând cu 1 ianuarie 2019. Sunt om al dialogului și am convingerea că doar împreună, prin cooperare și unitate, prin dialog cu reprezentanții Opoziției și ai întregii societăți, putem avea o președinție de succes", le-ar fi spus premierul reprezentanților USR, potrivit comunicatului de presă.

"Un alt subiect abordat, la solicitarea USR, s-a referit la modificarea legislației penale și de procedură penală. În acest context, ministrul Justiției, Tudorel Toader, a subliniat faptul că este în lucru la Ministerul Justiției un proiect de act normativ care are în vedere punerea în acord a legislației cu deciziile Curții Constituționale și transpunerea unor directive europene pentru care România riscă procedura de infringement. Primul-ministru a adăugat că va ține cont de toate propunerile constructive, astfel încât legislația națională să fie în acord cu reglementările europene și cu Constituția României

Citește și: MOȚIUNE CENZURĂ. Barna dezvăluie jocul UDMR. Culisele discuției cu Dăncilă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel