Tulcea: Primăria comunei Sfântu Gheorghe recuperează în instanţă aproape 4 milioane de euro

Curtea de Apel Constanţa a decis, miercuri, ca Primăria comunei Sfântu Gheorghe să primească despăgubiri de aproape 4 milioane de euro din partea societăţii comerciale din cauza căreia autoritatea locală nu a putut realiza un proiect pentru care încheiase un contract cu finanţare europeană.

Decizia este definitivă şi a fost pronunţată după ce Primăria comunei din Delta Dunării a obţinut în perioada de programare precedentă 3,8 milioane de euro pentru amenajarea unui miniport pescăresc, banii fiind asiguraţi prin Programul Operaţional pentru Pescuit (POP).

"Proiectul prevedea cabane pescăreşti, o cherhana, un sediu administrativ, un incinerator. Miniportul urma să fie predat pescarilor pentru gestionare. Din păcate, licitaţia organizată a fost câştigată de o firmă care a subcontractat lucrările unei societăţi care avea probleme financiare. În cele din urmă, lucrările nu s-au realizat, iar noi am pierdut finanţarea europeană, deşi făcusem un împrumut pentru a cofinanţa proiectul", a declarat pentru AGERPRES primarul comunei Sfântu Gheorghe, Valentin Sidorencu.

După pierderea proiectului european, Autoritatea de Management a POP a solicitat returnarea tuturor sumelor plătite la începutul lucrărilor, iar Administraţia Financiară a pus poprire pe conturile primăriei comunei din Deltă.

"De doi ani şi jumătate, plătim în fiecare lună 60.000 de lei, iar în paralel ne-am cerut înapoi banii în instanţă", a precizat primarul Sidorencu.

În urma deciziei pronunţate de Curtea de Apel Constanţa, autoritatea locală din Deltă trebuie să primească 17.635.981,34 lei, sprijinul financiar nerambursabil alocat prin POP, precum şi 111.878,12 lei, sumă care reprezintă dobânzile achitate în baza contractului de împrumut încheiat cu Ministerul Finanţelor Publice pentru cofinanţarea proiectului european.

Potrivit sursei citate, Consiliul local al comunei Sfântu Gheorghe urmează să decidă ce va face în continuare cu suma pe care o va încasa, existând posibilitatea realizării proiectului iniţial.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel