Urmărește emisiunea live


Tulcea: Preşedintele CJ devine diriginte de şantier

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ), Horia Teodorescu, a anunţat miercuri, într-un comunicat de presă, că va fi dirigintele de şantier pentru două dintre cele mai mari lucrări de infrastructură din judeţ care se realizează în judeţ cu fonduri europene - reabilitarea drumului Stejaru - Cerna şi modernizarea tronsonului Valea Teilor - Nicolae Bălcescu. 

'Mă adresez celor două firme asociate, care au câştigat licitaţia pentru această investiţie, să o trateze cu maximă responsabilitate, în condiţiile în care unul dintre diriginţii de şantier voi fi chiar eu. Îmi doresc să transmiteţi mesajul meu decidenţilor din fiecare companie, pentru că dorinţa cetăţenilor din judeţul Tulcea, dorinţa noastră, a celor care suntem în administraţia publică, este ca aceste investiţii să se desfăşoare într-un timp cât se poate de rapid, fără a afecta calitatea.

De asemenea, vom ţine cont de toate aspectele incluse în proiect, calitatea fiind primordială', a declarat preşedintele Teodorescu, potrivit sursei amintite. Conducerea CJ a participat la o conferinţă de progres pentru două proiecte de modernizare a infrastructurii de transport regional regional pe traseul Stejaru - Cerna, respectiv Valea Teilor - Nicolae Bălcescu.

Potrivit comunicatului CJ, proiectul de reabilitare a drumului Stejaru - Cerna are o valoare totală de 98 milioane de lei şi o durată de implementare de 36 de luni. Pentru executarea lucrărilor de modernizare a fost semnat contractul de lucrări cu asocierea S.C. Strabag S.R.L. şi S.C. Mega Edil S.R.L. Printre beneficiarii acestei investiţii se numără aproximativ 5.000 turişti care tranzitează anual zona pe direcţia Constanţa - Nordul Moldovei, precum şi cei peste 11.000 locuitori din localităţile Cerna, Dorobanţu, Topolog şi Stejaru.

Proiectul de modernizare a tronsonului Valea Teilor - Nicolae Bălcescu, valoare totală a proiectului este de 52 milioane de lei şi o durată de implementare de 36 de luni. Pentru executarea lucrărilor de modernizare a fost încheiat contractul de lucrări cu Asocierea dintre SC Tib Cons SRL şi SC Wfa Impex SRL. Drumul va deservi circa 6.500 de locuitori ai comunităţilor locale din zonă, minim 3.000 turişti/an care tranzitează zona, dar şi cele peste 100 de societăţi comerciale care îşi desfăşoară activitatea în zonele vizate. Ambele proiecte sunt finanţate prin Programul Operaţional Regional 2014-2020 şi au ca obiectiv creşterea gradului de accesibilitate a zonelor rurale situate în proximitatea coridorului TEN-T (Constanţa - Tulcea - Brăila - Galaţi). 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel