Tudose: Aviz CSAT pentru transferul Institutului Cantacuzino la MApN

Mihai Tudose a anunţat, vineri, că va fi cerut avizul Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) pentru transferul Institutului Cantacuzino în subordinea Ministerului Apărării Naţionale (MApN).

Premierul a mers într-o vizită de lucru la sediul MApN, în care a fost însoţit de vicepremierul Marcel Ciolacu, ministru interimar al Apărării, şi de ministrul Economiei, Mihai Fifor.

"Întâlnirile între Ministerul Economiei, Ministerul Apărării, Guvern au avut loc săptămânal, temele fiind industria de apărare, integrarea în industria de apărare din România a celor care doresc să fie şi ofertanţi pentru cei 2%. Azi am avut şi o temă nouă (...) - Cantacuzino, care într-o săptămână intră în procesul de avizare, inclusiv pe aviz CSAT, şi apoi să intre în Guvern", a declarat Tudose, la finalul vizitei.

Întrebat dacă s-a discutat şi despre salariile angajaţilor MApN, şeful Guvernului a spus că nu sunt probleme în privinţa aceasta. "Rectificarea (...) este pozitivă. Când ai o rectificare pozitivă nu poate fi vorba de lipsă de bani pentru lefuri, pentru salarii, pentru pensii şi aşa mai departe. Deci a fost o alarmă falsă. (...) Sunt bani", a mai afirmat Tudose.

La rândul său, vicepremierul Marcel Ciolacu a arătat că programul de înzestrare a Armatei o să continue.

Vizita prim-ministrului Tudose la Ministerul Apărării Naţionale a avut loc în contextul în care Adrian Ţuţuianu a demisionat, marţi, din funcţia de ministru, după comunicatul MApN referitor la plata în mod eşalonat a salariilor din sistemul militar. La începutul şedinţei de Guvern de joi, premierul Tudose i-a cerut vicepremierului Ciolacu să continue, pe perioada interimatului său la conducerea Ministerului Apărării, demersul privind trecerea Institutului Cantacuzino în subordinea MApN, notează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel