Tudorel Toader s-a ținut de cuvânt. Le-a publicat!

Tudorel Toader
Tudorel Toader

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a publicat, pe Facebook, propunerile avocaților de majorare a onorariilor pentru serviciile juridice. 

"Protocolul din 2008 a fost actualizat după 7 ani, după ce a trecut criza, adică în 2015, cu o majorare de 30%. Din 2017 se tot discută despre actualizarea acestuia, iar MJ tot așteaptă o justificare a propunerilor formulate. Atașăm propunerile formulate și nemotivate, primite de la UNBR!", a scris Toader pe Facebook. 

 (w670)

Vor onorarii dublate sau triplate

Ministrul a publicat și niște tabele cu tipurile de onorarii, cu majorările făcute în 2015, dar și cu solicitările Uniunii Naționale a Barourilor pentru acest an. Din tabel reiese că avocații solicită în cele mai multe cazuri dublarea sau chiar triplarea onorariilor oferite de stat pentru serviciile de asistență juridică, pentru părțile din proces care nu au posibilitatea să plătească. În aceste cazuri, ministerul propusese majorarea lor cu aproximativ 30 % la fel ca în 2015. 

Reamintim că mai multe barouri din toată țara, inclusiv cel din București, au declanșat luni o grevă japoneză urmând ca săptămâna viitoare să sisteze lucrul pentru o jumătate de oră, dacă doleanțele nu le vor fi acceptate de Ministerul Justiției.  

VEZI ȘI:

Toader, scrisoare către Comisia Europeană

Tudorel Toader: NU constituie un atac. În scurt timp, voi face publice...


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel