Urmărește emisiunea live


Tudorel Toader, REPLICĂ pentru Klaus Iohannis

Tudorel Toader spune că mesajele transmise de Klaus Iohannis în privința cererii de revocare a Laurei Kovesi sunt unele politice. Ministrul Justiției spune că nu era necesar să aducă argumente suplimentare pentru a-l putea convinge, în schimb președintele trebuia să le analizeze pe cele deja prezentate.

"Raționamentele și argumentele de ordin constituțional le cunosc constituționaliștii. Pe de altă parte, eu în ceea ce fac, nu încerc să conving pe nimeni, pentru că nu-i cunosc nivelul de înțelegere, până la care trebuie aduse argumente pentru a-l convinge. Eu am venit cu argumente juridice și de ordin managerial, domnul președinte a dat un răspuns pur politic, raportându-se la oportunitate. Părerea mea este că nu trebuia să merg până la a-l convinge, dânsul trebuia să se uite la argumente, să vadă dacă sunt justificate sau nu. Dacă doamna premier îmi va solicita, voi merge la Curte și voi susține argumentele. Reprezentatul dânsului va veni cu contraargumente. Vom vedea care este soluția. Referirea la a fi subiectiv, este cel puțin valabilă și pentru autorul acestei afirmații," a spus Tudorel Toader la Antena 3.

Mesajul lui Klaus Iohannis, în privința revocăii

Ministrul Justiției Tudorel Toader a făcut referire la mesajul transmis de Klaus Iohannis, în care președintele a spus că este o chestiune de oportunitate politică decizia de a o revoca sau nu pe șefa DNA. 

"Am auzit, printre multe lucruri şi un lucru care pare interesant. Dacă legea prevede o posibilitate sau o oportunitate, atunci ea nu poate fi cenzurată. Dacă legea prevede că preşedintele revocă, e o chestiune de oportunitate politică. Preşedintele decide dacă revocă sau nu,"a declarat Klaus Iohannis, la Bruxelles.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel