Toader - Lazăr, replică explozivă după acuzațiile de minciună și manipulare

Tudorel Toader, ministrul Justiției, a comentat ultimele declarații ale lui Augustin Lazăr, după ce a fost acuzat de minciună.

"Se numeşte libertate de exprimare şi fiecare se exprimă după cum îi dictează limitele de înţelegere, ca să nu vorbesc de altele" este replica de ultimă oră a ministrului Justiției cu privire la ieșirea publică a procurorului general. 

Acuzații de minciună și manipulare

După ce ministrul Justiției a anunțat începerea procedurii de evaluarea asupra activității sale, procurorul Augustin Lazăr l-a acuzat de minciună şi manipulare.

"Se fac niște show-uri care nu fac bine nimănui, nici țării, nici justiției, nici Ministerului Public. E o manipulare penibilă! A face pe cineva ignorant, a manipula pe cineva e ofensator la adresa opiniei publice inteligente Sâmbătă ministrul Justiției a publicat pe Facebook două mesaje arătând că doar zilele acestea a aflat de acest lucru.

Din corespondența avută rezultă modul sistematic în care am cooperat cu ministrul privind procedurile de desecretizare", a declarat Augustin Lazăr, prezentând mai multe documente care atestă corespondenţa dintre Ministerul Public şi Ministerul Justiţiei.

Protocolul trimis lui Tudorel Toader ar fi fost incomplet

"Nu sâmbătă s-a aflat această chestiune, ci pe 20 martie 2018. Al doilea protocol a fost denunțat de părțile semnatare. Anterior, fusese denunțat de SRI. Practic, nu a produs efecte, nu a apucat să fie folosit. În prezent se află în derulare procedura de declasificare, am cerut celeilalte părți să își exprime disponibilitatea de declasificare. Următorul document este al CSM. Cine a făcut copie pentru protocol atât pentru CSM cât și pentru ministrul Justiției, ultima filă a adăugat-o dintr-o eroare la CSM. La ministru lipsea ultima filă. Am văzut suspiciunea. Este un simplu incident administrativ, l-am rezolvat pe loc. Sâmbătă și-a adus aminte că noi am ascuns ultima filă. Regret acest fapt, nu e cazul. Avem următorul document, cu cele două file pe care le-am transmis ministrului Justiției" a declarat procurorul general.

"Același protocol din 2016 este din nou enumerat în rând cu celelalte protocoale, fără nicio reținere. Era lipsit de efecte, care ar fi fost problema să îl ascundem?" a mai spus Augustin Lazăr.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel