Tudorel Toader, raport Kovesi. Viorica Dăncilă: Klaus Iohannis trebuie să citească cu atenție

Premierul Viorica Dăncilă spune că îl apreciază pe ministrul Tudorel Toader, fiind un bun specialist. În ceea ce privește decizia de revocare șefei DNA, Dăncilă spune că nu își permite să îi dea sfaturi președintelui Klaus Iohannis, dar l-a invitat să citească cu foarte mare atenție raportul. 

Viorica Dăncilă a vorbit despre raportul lui Tudorel Toader privind propunerea de revocare din funcţie a Laurei Codruţa Kovesi, raport care va ajunge pe masa lui Klaus Iohannis. Ea a menționat că nu este jurist, dar după ce a citit și a urmărit conferința de presă a lui Tudorel Toader, a constatat că este unul bine argumentat. 

" Îl apreciez pe ministrul Tudorel Toader (...) Nu sunt jurist, dar am văzut că este foarte argumentat. Acum va merge la CSM pentru un aviz şi apoi la Klaus Iohannis. Eu cred că, aici, dincolo de persoană trebuie să fie luată măsura care să se încadreze din punct de vedere juridic şi să respecte Constituţia. Este foarte important acest lucru şi dincolo de percepţii, dincolo de a ne poziţiona, de-o parte sau de alta, lucru anormal, eu cred că toţi trebuie să ne poziţionăm de partea justiţiei. Şi nu trebuie să lăsăm un lucru de normalitate să dividă societatea. Trebuie să ne poziţionăm de partea justiţiei. Nu-mi permit să-i dau sfaturi lui Klaus Iohannis (nr. - cu privire la revocarea sau nu din funcţie a Laurei Codruţa Kovesi). Dar preşedintele trebuie să citească cu foarte mare atenţie raportul lui Tudorel Toader. Trebuie să ia măsurile care se impun pentru a arăta că legea e sfântă în România şi că se aplică pentru toată lumea", a spus Viorica Dăncilă, la România TV.

Să nu zdruncinăm încrederea în justiție 


"Legea trebuie avută în prim-plan şi trebuie respectată de toată lumea. Eu consider că atunci când vorbim de lege nu contează că te adresezi unui om de rând, că te adresezi unui om important în stat. Ea trebuie să aibă egală măsură de aplicare pentru toţi. De asemenea, nu cred că este normal să identificăm o persoană cu o instituţie. O persoană nu reprezintă o instituţie, indiferent de persoana respectivă. Şi cred că acum, ce este important, nu este numai ce spune o persoană sau alta, cu o funcţie mai mare sau mai mică în stat, important este să nu zdruncinăm încrederea în justiţie", a mai declarat Viorica Dăncilă. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel