Tudorel Toader, raport după 2 ani de mandat

Tudorel Toader
Tudorel Toader

Tudorel Toader prezintă raportul de activitate a doi ani de mandat la Ministerului Justiției.

Prof.univ.dr. Tudorel TOADER va susține în scurt timp o declarație de presă privind raportul său de activitate, în decursul celor doi ani de mandat.

"Nu este un bilanț al activității la MJ, este un raport după doi ani de activitate la Ministerul Justiției.

Mai întâi aș vrea să mulțumesc tuturor colegilor din minister fără de care nu ar fi fost posibile aceste rezultate pe care le-am notat în raport.

De la început am încercat să realizăm o radiografie a sistemului judiciar, să observăm ceea ce este pozitiv, ceea ce trebuie consolidat și dezvoltat pentru acest serviciu de interes public, actul de justiție pentru cetățean, să vedem unde sunt anumite aspecte ce trebuie înlăturate, care trebuie consolidate.

Știți foarte bine că atunci când am venit la Ministerul Justiției, în spațiul public chiar și european se vorbea foarte intens despre problema condițiilor necorespunzătoare din penitenciare. A existat decizia-pilot, a trebuit ca în baza deciziei să realizăm o foaie de parcurs pe care să o prezentăm Curții Europene al Drepturilor Omului, grefei de la Curtea Europeană în care să arătăm măsurile pe care vrem să le luăm pentru a ameliora, îmbunătăți și rezova problemei condițiilor din penitenciar.

Am avut o întrevedere cu președintele CEDO în care am prezentat memorandumul cu măsurile pe care le aveam la momentul acela în vedere. Problema penitenciarilor devenise o problemă sistemică care s-a creat în ani și ani de zile și pe care nu o putem rezolva nici măcar într-un an de zile.

Ulterior am discutat și încheiat cu Banca de dezvoltare a Consiliului Europei un acord de împrumut pentru o sumă considerabilă în vederea construirii a două noi penitenciare, cel de la Berceni din Prahova, cel de la Unguriu din Buzău, modernizarea unui centru de recuperare și menținere a sănătății funcționarilor cu statut public din penitenciare și pentru înființare unui centru de pregătire în Pantelimon în fostul sediu al PNA-ului, pentru cei peste 13 mii de funcționari publici cu statu special din penitenciare", a declarat ministrul Tudore Toader.

Ministrul Tudrel Toader a declarat că vor începe lucrările pentru Cartierul Justiției, pentru care vor fi aduși cei mai buni arhitecți din Franța. 

 "Operaționalizarea Instutului Național pentru Criminologie. Aici a fost un memorandum de înființare, s-a înființat prin hotărâre de Guvern, dar trebuiau puse în aplicare prevederile hotărârii și în felul acesta am inițiat două hotărâri prin care s-au deblocat și scos la concurs posturile de cercetător științific în cadrul Institului și posturile de personal contractual, eventual funcționari publici care își desfășoară deja activitatea în cadrul institutului. Insitututl este aproape de realizarea monografiei privind Ministerul Justiției", a mai spus ministrul Tudore Toader.   

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel