Tudorel Toader, propunere pentru Iohannis. Chirieac: Nu va semna

Vlad Manolache / 11 iun 2018 / 12:54
Tudorel Toader
Tudorel Toader

Propunerea ministrului Justiției, Tudorel Toader, pentru înlocuirea din fruntea DIICOT a lui Daniel Horodniceanu cu Felix Bănilă, a ajuns la Cotroceni. Analistul Bogdan Chirieac a declarat că președintele va refuza semnarea decretului. 

Deși a primit avizul Consiliului Superior al Magistraturii, propunerea ministrului Tudorel Toader, pentru numirea lui Felix Bănilă în funcția de procuror-şef al DIICOT, nu va fi acceptată de Klaus Iohannis, consideră Bogdan Chirieac. Întrebat dacă șeful statului are motive de a nu-l numi pe Bănilă, Bogdan Chirieac a susținut că "Motive juridice nu are, mai ales că are și avizul CSM. Motive politice are."

"Nici cu doamna Sevil Shhaideh nu a fost ceva în neregulă"

Analistul susține că situația este simlară cu cea în care PSD a propus-o pe Sevil Shhaideh la conducerea Guvernului. "Eu mă aștept ca președintele să îl respingă pe domnul procuror Felix Bănilă, nu că ar fi ceva în neregulă, că nici cu doamna Sevil Shaideh nu a fost ceva în neregulă atunci când a fost propusă prim-ministru de partidul care a câștigat alegerile politice. (...) Nu ar trebui să aibă niciun parchet ingerințe politice. Eu trăiesc în România și văd nenumărate ingerințe politice în parchete, nenumărate! Ba mai mult, chiar parchetul face politică. Ba chiar unul dintre parchete a devenit aproape un partid politic, ceea ce iarăși nu este ceva obișnuit într-o democrație. Eu cred că politic, domnul Iohannis nu va semna decretul", a declarat Bogdan Chirieac la România Tv.