Tudorel Toader mai vrea un mandat de rector: Să nu confundăm cu funcţia de ministru

Tudorel Toader
Tudorel Toader

Fostul ministru al Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat că vrea să candideze din nou pentru funcţia de rector al Universităţii Alexandru Ioan Cuza şi a declarat că nu trebuie confundată funcţia din Guvern cu cea de la Universitate. 

"Am avut ședința Consiliului de Administrație al Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, Consiliul de Administrație însemnând rector, prorectori, decani, directorul Institutului de Științe Interdisciplinare, directorul general. Am prezentat planul operațional, plan care presupune modalitățile concrete de punere în aplicare a programului managerial. Noi suntem conștienți de faptul că mai avem o perioadă scurtă din mandatul în care ne aflăm. Și atunci, în acest context, dar nu sub – să spunem – circumstanțele respective, am anunțat faptul că îmi voi depune candidatura pentru un nou mandat de rector", a declarat Tudorel Toader pentru edupedu.ro. 

Toader vrea aceeaşi echipă 

"Le-am mai spus că apreciez activitatea pe care au desfășurat-o, pentru că eu chiar cred că sunt multe reușite la nivelul universității în timpul acestui mandat, iar acele reușite nu mi le asum eu, le-am facut eu... Echipa, care înseamnă rector, prorectori, decani. În contextul ăsta, am anunțat 2 lucruri: 1. personal privind faptul că îmi depun candidatura. 2. intenția faptului că, dacă voi fi ales evident în funcția de rector, intenționez să continui activitatea executivă la nivelul universității în principal cu actuala structură de conducere: prorectori și decani. Înseamnă majoritatea. Sigur, poate unul nu vrea, deci pot fi cazuri și cazuri, dar intenția mea a vizat întreg aparatul executiv aflat astăzi în exercițiul prerogativelor", a continuat fostul ministru al Justiției.

"Să nu confundăm cu funcţia de ministru"

"Să nu confundăm perioada cât am fost suspendat din funcția de rector și mă aflam ca ministru al Justiției, cu funcția de rector. Sunt demnități diferite, competențe diferite, perioade de exercitare diferite. Prin urmare, eu vorbesc despre modul în care exercit prerogativele de rector, despre modul în care mi-am îndeplinit obiectivele manageriale. N-aducem aici ministerul, cum n-am dus la minister rectoratul", a mai spus Tudorel Toader. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel