Tudorel Toader, invitație din partea ministrului francez al justiției

Tudorel Toader și minstrul francez al justiției
Tudorel Toader și minstrul francez al justiției

În contextul reuniunii informale a miniștrilor justiției și afacerilor interne din statele membre ale Uniunii Europene, care s-a desfășurat la București în perioada 7-8 februarie 2019, Tudorel Toader, ministrul justiției, a avut o întrevedere cu Nicole Belloubet, ministrul justiției din Republica Franceză, însoțită de ambasadorul Michèle Ramis, precum și de o delegație la nivel tehnic.

La întâlnire, ministrul român a fost însoțit de Sebastian COSTEA, secretar de stat, precum și de o delegație tehnică din cadrul Ministerului Justiției și al Reprezentanței Permanente a României pe lângă Uniunea Europeană.Cei doi demnitari au discutat despre temele de interes în contextul deținerii de către România a Președinției Consiliului Uniunii Europene, precum și despre cooperarea bilaterală dintre cele două State Membre în domeniul justiției. În ceea ce privește derularea Președinției române a Consiliului UE, cei doi oficiali și-au exprimat dorința reciprocă de a coopera constructiv și de a avansa cât mai multe dintre dosarele aflate în curs de negociere. În ceea ce privește cooperarea bilaterală, a fost subliniată îndelungata tradiție a relațiilor româno-franceze. În acest context, cei doi înalți demnitari au agreat posibilitatea relansării unor evenimente comune în domeniul juridic, atât pe palierul academic, cât și pe palierul instituțional sub titulatura „Zilele juridice franco-române”.

Invitație din partea ministrului francez


Cei doi miniștri au subliniat faptul că bunele relații de cooperare bilaterală sunt reflectate și printr-o serie de activități, măsuri și proiecte comune, cum ar fi organizarea de seminarii în variate domenii, cum ar fi confiscarea de bunuri sau combaterea traficului de droguri și în acest sens Nicole Belloubet a lansat invitația către Ministerul Justiției din România de a participa la seminarul organizat în martie, ce are ca temă traficul de persoane. A fost subliniată și importanța instituției magistratului de legătură în facilitarea cooperării bilaterale. Toader a precizat faptul că, la momentul actual România are un magistrat de legătură în Republica Franceză, dar autoritățile române au în vedere extinderea utilizării acestei instituții și la nivelul altor state membre.

VEZI ȘI:

Toader: Ne dorim să spunem că am contribuit la îmbunătăţirea vieţii cetăţeanului european

Orban îl somează public pe Tudorel Toader: Să înceteze orice opoziţie la candidatura Codruţei Kovesi la Parchetul european


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel