Tudorel Toader, întâlnire cu Guido Wolf: Nu am discutat despre revocarea lui Kovesi

Tudorel Toader
Tudorel Toader

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, afirmă că în cadrul întrevederii oficiale avute cu Guido Wolf, ministrul Justiţiei şi pentru afaceri europene al land-ului Baden-Württemberg, nu s-a discutat despre corupţie sau revocarea procurorului-şef DNA.

Toader a spuc că declaraţia făcută de oficialul german la intrarea în Ministerul Justiției exprimă 'gândurile acestuia'. Reacţia ministrului Tudorel Toader vine după ce presa a relatat că Guido Wolf a spus, vineri, înainte de întâlnirea cu Tudorel Toader, că 'ar fi un semn fatal dacă o reformă a justiţiei ar avea ca obiectiv sau ar servi pentru a proteja anumite persoane de investigaţiile penale'. 'Fiind făcută la intrarea în minister, declaraţia ministrului Wolf exprimă gândurile acestuia. În cadrul întrevederii oficiale nu s-a discutat nimic despre: corupţie - DNA - revocare procuror-şef - respectarea standardelor Comisiei de la Veneţia. Restul constituie o declaraţie pentru presă!', susţine ministrul Tudorel Toader, sâmbătă, într-o postare pe Facebook.

Într-un comunicat postat pe site-ul Ministerului Justiției, se menţionează că, vineri, Tudorel Toader şi secretarul de stat Marieta Safta au primit la sediul ministerului vizita unei delegaţii a Ministerului Justiţiei al land-ului Baden-Württemberg din Republica Germania. 'Subiectele abordate în cadrul întrevederii au vizat aspecte privind pregătirea exercitării de către România a Preşedinţiei Consiliului UE în prima jumătate a anului 2019, reformele în domeniul justiţiei, evoluţiile legislative recente în materie penală, precum şi relaţiile de cooperare a României cu Germania în domeniul justiţiei'.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel