Tudorel Toader, decizie BOMBĂ despre Codruța Kovesi

Minstrul Justiției, Tudorel Toader, va face joi, de la orele 18,00, la sediul ministerului o declarație de presă cu referire la scandalul din DNA, a anunțat Nelu Barbu, purtătorul de cuvant al Guvernului  la terminarea ședinței de Guvern.  DC News va transmite, în format LIVE TEXT, declarațiile sale.

Iată declarațiile lui Tudorel Toader: 

- Voi susține o declarație de presă: La invitația și pe cheltuiala Băncii Mondiale, în 11 februarie am mers la Tokyo pentru a participa la evaluarea marilor proiecte de regenerare urbană din mai multe țări. Cartierul pentru justiție face parte din categoria proiectelor de regerenerare urbană, urmând să fie finanțat de către Banca Mondială. În zona centrală a Bucureștiului vor fi construite sediile CSM, Ministerului Justiției, ÎCCJ, Ministerului Public, Inspecției Judiciare, Institutului Național al Magistraturii, tuturor instanțelor și Parchetelor din București. Va fi rezolvată problema deficitului de spațiu sau al spațiilor necorespunzătoare. 

- La conferința din Japonia au participat, în acest scop, reprezentanți ai Ministerului Justiției, ai Ministerului Finanțelor Publice și ai Primăriei Capitalei, am participat la două zile de dezbateri timp în care a fost prezentat cartierul pentru justiție.

- Am avut întrevederi oficiale cu președintele Curții Supreme, curte supremă care are și competența controlului de constituționalitate a legilor, și ministrul Justiției din Japonia. 

- Deși urmau și alte întrevederi, la solicitarea doamnei prim-ministru, am revenit în țară date fiind dezbaterile din spațiul public, referitoare la funcționarea sistemului judiciar. 

- Înainte de a accepta demnitatea de ministru al Justiției, am discutat cu liderii coaliției de guvernare și primit garanții de neimplicare a factorului politic în activitatea ministerului, în deciziile pe care le voi lua ca ministrul al Justiției, ceea ce s-a respectat, se respectă și-n prezent. 

- Astăzi, înaintea ședinței de Guvern am avut o întrevedere cu doamna prim-ministru referitoare la evaluarea Ministerului Public, solicitându-mi să comunic public rezultatele evaluării, indiferent care vor fi acestea. 

- Potrivit legii, voi prezenta în camerele reunite ale Parlamentului raportul privind activitatea desfășurată la nivelul DIICOT, Ministerului Public, DNA. 

- Prezentarea respectivului raport constituie o obligație a ministrului Justiției, este prevăzută în art. 79 din legea privind organizarea judiciară. 

- Distinct de raportul pe care-l voi prezenta în Parlament săptămâna următoare, în cursul zilei de joi, la o oră pe care o voi anunța în timp util, voi face o informare de presă în care voi prezenta conținutul și concluziile raportului cu referire la activitatea DNA. 

Știrea inițială

Viorica Dăncilă și Tudorel Toader au avut o discuție, joi, înainte de începerea ședinței de Guvern. În acest moment nu se cunoaște dacă ministrul Justiției va susține o declarație de  presă sau va fi vorba despre o conferință de presă.

Tudorel Toader a revenit în ţară mai devreme decât era programat, iar joi va participa la şedinţa de Guvern. Ministrul Justiţiei se afla într-o vizită oficială în Japonia ce trebuia să se termine la finalul acestei săptămâni.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel