Tudorel Toader - Comisia de la Veneția, discuții. Bogdan Chirieac: Nu poți să te faci de râs

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, se întâlnește, la Strasbourg, cu membrii Comisiei de la Veneția. Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat subiectul la Antena 3. 

În emisiunea ”100 de minute” de la Antena 3, analistul politic Bogdan Chirieac a spus, despre tăcerea ministrului cu privire la discuțiile ce le poartă cu membrii Comisiei de la Veneția, că ”profesionist fiind, profesorul Tudorel Toader, chiar știe despre ce este vorba. Nu spunem că membrii Comisie de la Veneția nu ar ști drept, dar, în mod evident, este o influență politică acolo. Acest organism tehnic a emis judecăți de valoare politice, prin care a dat de înțeles că Secția specială pentru anchetarea magistraților ar afecta independența magistraților.” Analistul politic a continuat, ironic: ”Când DNA avea competență pentru așa ceva și procurorul DNA era în sala de judecată, atunci independența judecătorilor nu era afectată, dar o secție specială care nu are legătură cu alte cazuri și anchetează numai magistrați, asta afectează independența.” Bogdan Chirieac a subliniat: ”Aici e o fractură logică”. 

De ce nu poate greși Tudorel Toader

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a dat OUG pentru ca Secția specială pentru anchetarea magistraților să-și înceapă activitatea până în 23 octombrie. Bogdan Chirieac a subliniat că în Comisia de la Veneția sunt profesioniști, în fața cărora ”nu poți să te faci de râs, fiindcă motivarea, opinia juridică poate deveni izvor de drept, e predată la universități. Din această cauză, e foarte bine că profesorul Tudorel Toader e în mediul lui, tehnic”.

”Mă aștept ca Tudorel Toader să vină cu o victorie de la Comisia de la Veneția. Nu o victorie a lui, este o victorie a noastră, a tuturor, a statului de drept asupra celor care au făcut poliție politică. E o chestiune fundamentală” a spus analistul politic, care a adăugat că a înțeles că s-au făcut presiuni enorme asupra Comisie de la Veneția din partea Comisie Europene. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel