Tudorel Toader, anunț înainte de moțiune: Pentru ce aş face asta?

Tudorel Toader
Tudorel Toader

Tudorel Toader a făcut un anunț, în urmă cu puțin timp. 

Votul final pentru moţiunea simplă intitulată "Tudorel Toader şi PSD - ALDE, luaţi mâinile murdare de pe Justiţie", iniţiată de 91 de deputaţi PNL şi USR,  va fi dat astăzi. PNL şi USR au depus moțiunea în plenul Camerei Deputaţilor pe 20 februarie.

"Nu sunt parlamentar şi nu ştiu dacă ar trebui să particip. Pentru ce aş face asta? Mă uit cum votează ceilalţi? Dacă votul este la o altă dată decât moţiunea, eu ştiu că nu se participă la vot dacă nu eşti parlamentar", a declarat Tudorel Toader.

Vezi și: Toader, moțiune. PSD, ședință înaintea votului: Ce va face partidul

Mesaj pentru magistraţii care nu sunt de acord cu OUG şi modificările

"La Guvern, doamna premier a avut o întrevedere cu preşedinta CSM, preşedinta Asociaţiei Procurorilor din România, președinta Uniunii Naţionale a Judecătorilor, cu şeful Inspecţiei Judiciare, cu procurorul-șef de la Secţia specială de anchetă a infracţiunilor din domeniul Justiţiei. Au fost convenite, adică şi-au exprimat acordul faţă de cele cinci modificări propuse ieri. Votul a fost dat pe ordonanţă în ansamblul ei şi nu pe cele cinci soluţii pe care, în chip firesc, orice magistrat şi le-a dorit şi le-am adoptat. Eu nu l-am citit încă, dar am vorbit şi ştiu. Ei au cerut să fie abrogată interdicţia derogărilor, nu cred acum să nu fie de acord. Au cerut abrogarea articolului 54, privind ocuparea funcţiilor de procuror de rang înalt. A fost abrogat, nu cred că azi nu sunt de acord. Ei au cerut să dispară buna reputaţie drept temei de posibilă revocare din funcţia de magistrat. Nu cred că astăzi nu sunt de acord. Au cerut o corelare legislativă privind titularul acţiunii disciplinare şi l-am abrogat. Nu cred că astăzi nu sunt de acord. Sunt convins că avizul negativ exprimă dorinţa de abrogare, rezolvare şi a altor soluţii din ordonanţă", a mai spus Tudorel Toader.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel