Tudorel Toader, anunț pentru Kovesi. Chirieac: România riscă probleme în plan internațional

Bogdan Chirieac spune că România ar putea avea probleme în plan extern dacă ministrul Justiției va cere revocarea șefei DNA. 

"Nu cred că este o idee bună revocarea. Ideea este cu totul alta și anume reformarea din temelii a întregului sistem de justiție din România, în special a componentei sale care ține de Ministerul Public, de procuratură. Dacă la judecători, lucrurile sunt cât de cât mai funcționale, în cealaltă parte s-a dovedit că sunt total nefuncționale. Nu este vorba despre revocare, fapt care ne va crea mari probleme în plan internațional. Doamna Kovesi reprezintă un brand care poate fi pozitiv în plan internațional pentru România, iar acest lucru trebuie menținut ," a spus Bogdan Chirieac la România TV.

Lipsă totală de reacție 

Analistul critică lipsa de reacție a Parchetului General. Chirieac spune că dacă ar fi existat măsuri ferme luate mult mai devreme în cazul derapajelor lui Negulescu,  nu s-ar fi ajuns la un asemenea scandal. 

"Totuși există o lipsă totală de reacție a Parchetului. Nu am fi discutat niciodată despre acest scandal dacă din primul moment se sesiza Parchetul în privința lui Mircea Negulescu. Nu s-ar fi ajuns în această situație," a mai spus Chirieac.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel