Urmărește emisiunea live


Tudorel Toader, anunț. Guvernul SESIZEAZĂ CCR

Ministrul Justiției Tudorel Toader a anunțat în cursul acestei zile că Guvernul va sesiza CCR.

Sesizarea pe care Guvernul o va face la CCR vizează problema legalității Hotărârilor de Guvern.

Tudorel Toader redactează sesizarea către CCR. Judecătorii CCR vor spune dacă procurorii pot ancheta HG. Acesta a refuzat categoric să comenteze declarații publice care s-au făcut în ultimele zile, atât din partea președintelui, cât și din partea altori actori politici.

”Draftul proiectului la nivelul Ministerului Justiţiei va fi gata în câteva zile. Astăzi este joi, probabil până luni este gata. (...) Este de competenţa Guvernului, a primului-ministru, să trimită sesizarea la Curtea Constituţională", a spus joi Toader, la MJ. 

Tudorel Toader a explicat faptul că iniţiativa sesizării Curţii Constituţionale nu a pornit de la Ministerul Justiţiei, ci de la Guvern. 

"Iniţiativa redactării acţiunii de sesizare a Curţii Constituţionale a pornit din Guvern şi nu de la Ministerul Justiţiei, nu de la ministrul Justiţiei. În al doilea rând, am citit şi eu în presa scrisă o afirmaţie absolut incorectă, o afirmaţie care nu îmi aparţine, în sensul în care s-ar fi solicitat considerarea hotărârilor de Guvern ca şi ordonanţele de urgenţă, ca şi legile. Este imposibilă o astfel de afirmaţie, pentru că au un regim juridic diferit, au efecte diferite, au emitenţi diferiţi. Nu ştiu cine a făcut afirmaţia, dar vă asigur că afirmaţia este absolut incorectă", a adăugat ministrul Justiţiei. 

Tudorel Toader a arătat că judecătorii de la CCR trebuie să decidă dacă procurorii pot ancheta oportunitatea, împrejurările şi circumstanţele emiterii hotărârilor de Guvern. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel