EXCLUSIV  Tudorel Toader a demontat informații din spațiul public: Este o aberație! - video

Tudorel Toader
Tudorel Toader

Tudorel Toader a demontat, în cadrul unui interviu acordat DCNews, unele informații din spațiul public cu privire la numirea noului procuror-șef al DNA.

"Mai fac o precizare pe care n-am văzut-o în spațiul public și pe care chiar vreau să o subliniez. Există perspectiva intrării în vigoare a noilor Legi ale Justiției, celelalte două. Am auzit afirmația potrivit căreia, dacă intră în vigoare acele legi, procedura de numire va fi în baza noilor legi, când intervine CSM-ul, secția de procurori, și când președintele nu mai poate refuza decât o singură dată. Precizarea pe care vreau să o subliniez – repet, să o subliniez - este aceea care vine dintr-o regulă generală: o procedură odată declanșată continuă după legea în vigoare la momentul declanșării, chiar dacă ulterior intră în vigoare o altă lege. Prin urmare, eu am dat drumul la procedură și dacă în septembrie intră în vigoare noua lege care schimbă algoritmul, rămân valabile, aplicabile regulile de astăzi", a explicat ministrul Tudorel Toader.

”Este o aberație”

"Unii au spus altfel: că ministrul, adică eu, intenționat vreau să prelungesc procedura și că intenționat nu am numit pe nimeni din cei patru (n.r. candidați la șefia DNA) ca să prind intrarea în vigoarea a noilor legi, cu algoritmul de numire. Dar repet: se aplică regulile de vineri, de astăzi când vorbim, pentru numirea procurorul-șef. Cineva spunea ăsta nu a fost concurs, pentru că din patru trebuia numit unul. Păi pot veni 20 și dacă niciunul nu îndeplinește condițiile nu înseamnă că ești obligat să desemnezi pe cineva. Este o aberație. Dacă venea un singur candidat, înseamnă că tu nu mai aveai niciun rol, erai obligat să mergi cu el, ceea ce e exclus. Nu e prima aberație pe care o aud", a declarat Tudorel Toader.

Răspunsul complet, mai jos:

Interviul complet aici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel