Urmărește emisiunea live


EXCLUSIV  Tudorel Toader, revocare Kovesi: Constatările mele, din păcate, au fost validate

Laura Codruța Kovesi
Laura Codruța Kovesi

Tudorel Toader, ministrul Justiţiei, a declarat că lucrurile cuprinse în raportul care a dus la revocarea Codruţei Kovesi au fost validate de către societate.

Tudorel Toader, ministrul Justiţiei, a declarat, în cadrul unui interviu acordat DC News, că, în cazul raportului care a dus la declanşarea procedurii de suspendare a Laurei Codruţa Kovesi, cel mai important lucru este acela că cele spuse în raport" au fost validate de către români, în general, de către societate."

"În opinia mea, important e că raportul pe care l-am întocmit şi în baza căruia am declanşat procedura de revocare – e adevărat, a primit de la Secţia de Procurori avizul negativ – dar partea bună este că avizul are caracter consultativ, adică eu, în cazul acesta, aveam obligaţia să-l cer dar nu aveam obligaţia să îl şi respect, adică să blochez procedura.

Procedura a mers mai departe, după cum ştiţi. Chiar dacă avizul Secţiei de Procurori a CSM a fost negativ – şi eram acolo, ştiu bine cât şi cum s-a deliberat sau cât şi cum s-a deliberat – dar eu cred că spusele, constatările mele din raport, chiar dacă nu au fost validate de către secţia de procurori au fost validate de către români, în general, de către societate. Au fost validate de realitatea pe care, din păcate, suntem nevoiţi să o constatăm,au fost validate prin sesizarea CCR de către instanţa de Contencios Constituţional care a constatat existenţa conflictului dintre ministrul Justiţiei şi preşedintele republicii, care a constatat că preşedintele nu poate să blocheze procedura, pentru că evaluarea mea a fost una pe fond, managerială şi de ordin profesional, ori evaluarea preşedintelui – atât cât a fost şi a durat – s-a referit la oportunitate politică, după care la opotunitate. Ori noi ştim că activitatea procurorului sau judecătorului nu se apreciază după criterii de oportunitate, politice, ci se apreciază după criteriile legale prevăzute în lege.

Pe mine nu m-a deranjat, nici nu m-a surprins avizul Secţiei de Procurori, eu am constatat ulterior, evident, faptul că spusele mele din raport, constatările mele, din păcate au fost validate.

Am început raportul cu o afirmaţie: avem o justiţie, unii spun că e bună, alţii spun că e rea. Depinde cine spune că e rea dar nu afirmaţia în sine, ci argumentele şi realitatea contează. Şi am încheiat raportul spunând că pentru aceste acte şi fapte de netolerat într-un stat de drept, declanşez procedura de revocare. Ulterior, toate cele petrecute au confirmat veridicitatea spuselor mele", a declarat Tudorel Toader la DC News.

Urmăreşte declaraţiile făcute de Tudorel Toader, aici:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel