Tudor Tim Ionescu (ALDE), reacție ACIDĂ la declarațiile primarului Iașului, Mihai Chirică, privind somalezii și congolezii

Tudor Tim Ionescu, consilierul general ALDE, a reacționat cu privire la declarațiile primarului din Iași, Mihai Chirică.

'Demisia și scuzele publice sunt singurele opțiuni pentru primarul rasist al Iasului, Marius Chirică! Aceasta este ultima lui armă, cea a atacurilor rasiste, contra tuturor valorilor Constituției României, ale Uniunii Europene, chiar ale valorilor democratice care caracterizează societatea noastră.

În calitate de tânăr român și european, în calitate de președinte al comisiei pentru relații internaționale a Municipiului Bucuresti, înțelegând importanța atât a diversității cât și a toleranței oricărei societăți europene, solicit Primarului Chirica scuze publice pentru aceste afirmații, care ar trebui urmate și de o demisie, nu doar pentru aceste afirmații, ci și pentru mandatul fără realizări pentru ieșeni.

Singura explicație pe care aș putea s-o găsesc în absența acestor scuze imediate, ar fi teama ca ceva “coborât din copac”, nereferindu-mă la un om, ar putea să-i ia locul primarului Chirica și sigur ar face o treabă mai bună decat actualul primar al Iașului!' a scris Tudor Tim Ionescu, consilierul general ALDE, pe pagina sa de Facebook.

Ce a declarat primarul Mihai Chirică

”Adică o să vină peste noi congolezii, somalezii, sirienii și alte națiuni care sunt coborâte din copac mai deunăzi și o să ne cucerească și o să ne devină și șefi. Adică o să ne conducă, pur si simplu o să te trezești la Primăria Municipiului Iași cu un congolez – că mai sunt și de ăștia de naționalitate română, dar se comportă ca niște congolezi – și or să vrea să ne conducă. Pentru că nu se mai pune accent pe educație”, a spus primarul Marius Chirică, potrivit unui interviu Bună Ziua Iaşi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel