Tudor Gheorghe vorbește despre ministrul care vine la concertele sale

Tudor Gheorghe a primit din partea Coaliţiei Naţionale pentru Modernizarea României (CNMR), titlul de ambasador al tradiţiilor şi identităţii naţionale pentru întreaga activitate desfăşurată în slujba României, context în care a zis că nu a făcut compromisuri cu arta sa la nunţi sau petreceri.

'Nu am făcut compromisuri niciodată cu arta mea la nicio petrecere, la evenimente, la nunţi. (...) Am considerat că locul meu este pe scenă, în faţa reflectoarelor. Mi-am respectat misiunea, harul pe care ţi-l dă Dumnezeu, nu mi-am bătut joc de el. Ştiu că Dumnezeu trece şi dă aşa câte o mână de har. Pe unde trece îi spune lui Petru şi se naşte un copil cu har şi după ani de zile trece şi zice: 'Petru, nu am mai trecut noi pe aici?' 'Ba da.' 'Şi nu am dat noi nişte har?' 'Ba da, dar de la un timp a început să bea, stă prin cârciumi. Ia-i-l!' Când Dumnezeu îţi dă har, nu ai voie să-ţi baţi joc de el. Ţi-l ia. Eu nu mi-am bătut joc de harul meu dat de Dumnezeu, muncesc de-mi sar ochii din cap. Fac două turnee pe an cu acoperire naţională, mă duc în locuri, am făcut un spectacol care se numeşte Lecţia, o pledoarie pentru păstrarea tradiţiei limbii române şi m-am dus în locuri unde de 30 de ani nu s-a mai întâmplat nimic. (...) Din păcate, eu sunt paralel cu cultura oficială de mult timp', a afirmat Tudor Gheorghe la evenimentul organizat în Capitală.

[citeste si]

El a amintit că, deşi i-a cunoscut pe toţi miniştrii Culturii, singurul care vine la concertele sale este Răzvan Theodorescu. Tudor Gheorghe a arătat că şi-ar dori să aibă sprijinul Ministerului Culturii în activitatea sa.

Preşedintele CNMR, Alexandru Cumpănaşu, a declarat că Tudor Gheorghe a creat o 'operă' pe care a oferit-o românilor prin păstrarea originalităţii folclorului şi a tradiţiilor româneşti.

'Prea puţini oameni mai construiesc pentru România, prea puţini mai unesc românii, prea puţini oameni îşi mai dedică viaţa lor. Decizia pe care am luat-o - Coaliţia Naţională pentru Modernizarea României - (...) a fost aceea de a recunoaşte valoarea şi valorile poporului român, iar maestrul Tudor Gheorghe este din punctul meu de vedere una din cele mai importante personalităţi pe care le-a avut şi le are România', a spus Cumpănaşu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel